• RUIM 20 JAAR ERVARING
 • LEVERING INCL. INSTALLATIE
 • AIRCONDITIONING SPECIALIST
 • SNEL EN EERLIJK ADVIES
 • SERVICE & ONDERHOUD
 • RUIM 20 JAAR ERVARING
 • LEVERING INCL. INSTALLATIE
 • AIRCONDITIONING SPECIALIST
 • SNEL EN EERLIJK ADVIES
 • SERVICE & ONDERHOUD

Single split airconditioning

Overzicht Single split airconditioning

Een single-split airconditioner bestaat uit één binnen -en één buitendeel en is geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte, of meerdere ruimtes tegelijk waarbij het mogelijk is de airconditioner op een centraal punt te plaatsen. Denk hierbij aan een overloop of gang.

Wand

Het bekendste model is de wandairconditioner die hoog aan de muur geplaatst wordt. Dit model wordt het meest toegepast bij particulieren om bijvoorbeeld een slaap, woon of werkkamer te koelen/verwarmen. Maar ook in andere kleinere ruimtes, zoals een kantoor, of serverruimte is dit een goede oplossing.

Cassette

Een cassettemodel wordt vooral veel toegepast in grotere ruimtes, zoals kantoren, winkels, horeca etc. Dit model wordt ingebouwd in een verlaagd (systeem)plafond, waardoor de airconditioner binnen nauwelijks zichtbaar is. De lucht wordt in vier verschillende richtingen geblazen, zodat er een gelijkmatige luchtcirculatie is.

Vloer

Een vloermodel is makkelijk te plaatsen in een ruimte waar de ruimte aan een wand beperkt is. Denk bijvoorbeeld aan een kleine zolderkamer met een schuin dak en lage muren. Een vloermodel kan dan een ideale oplossing zijn. Ook kan het zijn dat u een vloermodel simpelweg mooier vindt.

Plafond

Een plafondmodel wordt gebruikt in grote en langwerpige ruimtes, bijvoorbeeld een bedrijfsruimte, serverruimte of winkel en neemt weinig ruimte in. Door de lange uitworp van lucht is dit model ideaal voor deze ruimtes. De airco wordt tegen het (verlaagde) plafond geïnstalleerd en is nog wel zichtbaar.

Kanaal

Een kanaalunit wordt vaak toegepast wanneer het wenselijk is de airconditioner niet te zien (behalve de roosters). Dit model wordt ook wel een satellietmodel genoemd. Bij een kanaalmodel is het hele model weggewerkt (boven een verlaagd plafond, of in een koof) en via roosters wordt de ruimte voorzien van koeling of verwarming.

 • INFORMATIE AANVRAGEN

  Stel uw vraag via het onderstaande formulier en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ook gebruik maken van onze online offerte tool.

    Storing Melden

    bv. woonkamer, kantoor 1a, receptie, etc...
    Uw bericht:

    U kunt hier eventueel een foto/video uploaden.

     Offerte Product

      Offerte Formulier

       Uw bericht:

        Vul hier uw gegevens in voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat.
        Uw bericht:

        x