• RUIM 20 JAAR ERVARING
 • LEVERING INCL. INSTALLATIE
 • AIRCONDITIONING SPECIALIST
 • SNEL EN EERLIJK ADVIES
 • SERVICE & ONDERHOUD
 • RUIM 20 JAAR ERVARING
 • LEVERING INCL. INSTALLATIE
 • AIRCONDITIONING SPECIALIST
 • SNEL EN EERLIJK ADVIES
 • SERVICE & ONDERHOUD

VRF airconditioning

Overzicht VRF airconditioning

VRF-airconditioning is een modulair systeem dat het meest toegepast wordt in grote gebouwen waarin meerdere mensen, ruimtes en temperatuurbehoeftes zijn, bijvoorbeeld een kantoorcomplex. Dit systeem is ook toepasbaar in een kleinere omgeving waar lange leidinglengtes noodzakelijk zijn, dit wordt een mini VRF genoemd. Een VRF-systeem bestaat uit één of meerdere buitendelen en er kunnen wel 100 of meer binnendelen aan. De verschillende type modellen binnendelen zijn naar wens te combineren. Bij een VRF-systeem is er de mogelijkheid om te kiezen voor een 3-pijps systeem, zodat alle binnendelen onafhankelijk van elkaar kunnen koelen of verwarmen.

Wand

Het bekendste model is de wandairconditioner die hoog aan de muur geplaatst wordt. Dit model wordt het meest toegepast bij particulieren om bijvoorbeeld een slaap, woon of werkkamer te koelen/verwarmen. Maar ook in andere kleinere ruimtes, zoals een kantoor, of serverruimte is dit een goede oplossing.

Cassette

Een cassettemodel wordt vooral veel toegepast in grotere ruimtes, zoals kantoren, winkels, horeca etc. Dit model wordt ingebouwd in een verlaagd (systeem)plafond, waardoor de airconditioner binnen nauwelijks zichtbaar is. De lucht wordt in vier verschillende richtingen geblazen, zodat er een gelijkmatige luchtcirculatie is.

Vloer

Een vloermodel is makkelijk te plaatsen in een ruimte waar de ruimte aan een wand beperkt is. Denk bijvoorbeeld aan een kleine zolderkamer met een schuin dak en lage muren. Een vloermodel kan dan een ideale oplossing zijn. Ook kan het zijn dat u een vloermodel simpelweg mooier vindt.

Plafond

Een plafondmodel wordt gebruikt in grote en langwerpige ruimtes, bijvoorbeeld een bedrijfsruimte, serverruimte of winkel en neemt weinig ruimte in. Door de lange uitworp van lucht is dit model ideaal voor deze ruimtes. De airco wordt tegen het (verlaagde) plafond geïnstalleerd en is nog wel zichtbaar.

Kanaal

Een kanaalunit wordt vaak toegepast wanneer het wenselijk is de airconditioner niet te zien (behalve de roosters). Dit model wordt ook wel een satellietmodel genoemd. Bij een kanaalmodel is het hele model weggewerkt (boven een verlaagd plafond, of in een koof) en via roosters wordt de ruimte voorzien van koeling of verwarming.

 • INFORMATIE AANVRAGEN

  Stel uw vraag via het onderstaande formulier en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ook gebruik maken van onze online offerte tool.

  auto

    Storing Melden

    bv. woonkamer, kantoor 1a, receptie, etc...
    Uw bericht:

    U kunt hier eventueel een foto/video uploaden.

     Offerte Product

      Offerte Formulier

       Uw bericht:

        Vul hier uw gegevens in voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat.
        Uw bericht:

        x